Pohanková pomazánka za pár minut, kterou sám zvládne každý školák
Ingredience:
2 jarní cibulky, 1 kapie, 1 lžíce čerstvé nebo sušené petrželky, popř. další bylinky, 2 vajíčka, 4 lžíce pohanky lámanky, 2 pomazánková másla, 1 tvaroh, trochu soli, příp. pepře
Zeleninu najemno nakrájíme, vajíčka pro úsporu času s vařením a loupáním umícháme na nepřilnavé pánvi a necháme chvilku vychladnout, pohanku lámanku můžeme spařit, ale nemusíme, změkne po chvíli sama. Vše smícháme a ochutíme.
Doba přípravy: do 15 minut
Proč zařazujeme do jídelníčku pohanku?
- Např. pro svůj vyvážený obsah aminokyselin, z nichž zmíníme např. lysin, který působí preventivně na vznik oparů
- Je nejlepším zdrojem rutinu, který zpružňuje cévy a je tedy prevencí křečových žil
- Léčí žilky, které praskají v oku a na jemné kůži na obličeji
- Neobsahuje lepek
- Obsahuje důležité stopové prvky – zinek, selen, měď, mangan a další
.... a pro mnoho dalších předností těch pár lžic do pomazánky, polévky nebo mletého masa stojí za to zařadit.
Autor: Bc. Petra Scholzová – Lektorka Zdraví do škol