Špenátové rizoto s mozzarellou (bezmasé jídlo)

jídloSuroviny:

240 g (2 sáčky) rýže

125 g baby špenátu listového

2 – 3 stroužky česneku

1 ks jarní cibulky

1 lžíce rostlinného oleje (olivový nebo řepkový)

100 ml smetany na vaření 12%

125 g (1 balíček) sýru mozzarella v nálevu

na dochucení sůl, mletý muškátový oříšek, pro starší děti mletý pepř

150 g rajčat na ozdobu

 

Rýži uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu. Nakrájíme cibulku, česnek a špenát a na oleji lehce orestujeme. Zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku a krátce povaříme.

Hotovou směs a pokrájenou mozzarellu smícháme s uvařenou rýží. Naservírované rizoto zdobíme rajčaty nebo podáváme s rajčatovým salátem. Dobrou chuť!

 

Autor: Jiřina Mačková, Lektor Zdraví do škol od A do Z