Špenátové rizoto s mozzarellou (bezmasé jídlo)
Suroviny:
240 g (2 sáčky) rýže
125 g baby špenátu listového
2 – 3 stroužky česneku
1 ks jarní cibulky
1 lžíce rostlinného oleje (olivový nebo řepkový)
100 ml smetany na vaření 12%
125 g (1 balíček) sýru mozzarella v nálevu
na dochucení sůl, mletý muškátový oříšek, pro starší děti mletý pepř
150 g rajčat na ozdobu
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu. Nakrájíme cibulku, česnek a špenát a na oleji lehce orestujeme. Zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku a krátce povaříme.
Hotovou směs a pokrájenou mozzarellu smícháme s uvařenou rýží. Naservírované rizoto zdobíme rajčaty nebo podáváme s rajčatovým salátem. Dobrou chuť!
Autor: Jiřina Mačková, Lektor Zdraví do škol od A do Z