Tortilla plná dobrot
INGREDIENCE:
balené tortilly, rajčata, opečené, najemno nakrájené krůtí maso, nakrájená jarní cibulka, Najemno nakrájený ledový salát nebo čínské zelí, červené fazole nebo uvařené malé adzuky
Quacamole: avokádo, velké rajče, cibulka nebo šalotka, 2 stroužky česneku, citronová šťáva, sůl
POSTUP:
Guacamole: Rozmačkáme avokádo, přidáme najemno nakrájenou malou cibulku nebo šalotku, na malé kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, trochu osolíme a zakápneme citrónovou šťávou.
Fazole: Můžeme použít fazole z plechovky, které ochutíme protlakem, mexickým kořením, koriandrem, jak kdo má rád. Pokud bychom vařili malé adzuky, je potřeba je alepoň 5 hodin předem nechat namočené, poté uvařit nejlépe v papiňáku a ochutit.
- Všechny nakrájené a připravené přísady dáme do mističek na stůl a každý si naplní svou ohřátou tortillu sám. Nahřívám na chvilku na suché rozpálené pánvi z obou stran, některé tortilly potřebují zvláčnit chvilku zakryté mokrou utěrkou.
- Někdy utrpí šrámy kultura stolování, obzvlášť s malými dětmi, ale samostatnou přípravu a výsledek svého snažení děti milují.
DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
Autor: Bc. Petra Scholzová – Lektorka Zdraví do škol